Voor mensen met een beperking is het belangrijk dat er gekeken wordt naar wat ze kunnen bereiken met begeleiding en coaching. Bij de grote bedrijven in de zorgsector waar ik heb gewerkt, was er door alle regelgeving en administratie onvoldoende rust en ruimte voor de cliënt. Terwijl de cliënt juist behoefte heeft aan een persoonlijke invulling en aandacht. Dat heeft mij – Jolanda Vijverberg – er in 2007 toe gebracht om Samisa op te richten. Bij Samisa staat de cliënt centraal en krijgt deze persoonlijke begeleiding en coaching.

Uiteraard maak ik daarbij gebruik van de jarenlange ervaring die ik in de zorgsector heb opgedaan. Ik heb gewerkt met moeilijk lerende jongeren en jongeren met een beperking in leefgroepen, logeerhuizen en kamertrainingscentra en met volwassen met een psychiatrische achtergrond in hun thuissituatie. Daarnaast heb ik bij verschillende instellingen geholpen met het opstarten van logeeropvang en begeleid wonen.

Ik heb er bewust voor gekozen voor korte lijnen met de partijen die betrokken zijn bij de cliënt. Het delen van kennis en ervaring met dit netwerk, zorgt ervoor dat ik de kwaliteit van de zorg van Samisa continue kan optimaliseren.

Quality of life Nepal – Sarangkot

Een gedeelte van de opbrengst van Samisa wordt gedoneerd aan een project in Nepal. Een project om het leven van mensen onder de armoedegrens te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.qolnsarangkot.org

Reactie achterlaten